بررسی انواع سروو موتور
در مقالات قبلی اینوتر را بررسی کردیم و در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع سروو موتور، کاربرد و ویژگیهای آنها بپردازیم. اما در ابتدا لازم است تعریفی از سروو موتور ارائه دهیم. سروو موتور موتور سرو یک محرک چرخشی یا یک موتور است که امکان کنترل دقیق از نظر موقعیت زاویهای و خطی،
در مقالات قبلی اینوتر را بررسی کردیم و در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع سروو موتور، کاربرد و ویژگیهای آنها بپردازیم. اما در ابتدا لازم است تعریفی از سروو موتور ارائه دهیم.
سروو موتور
موتور سرو یک محرک چرخشی یا یک موتور است که امکان کنترل دقیق از نظر موقعیت زاویهای و خطی، همچنین شتاب و سرعت را فراهم میکند. در اصل از ویژگیهای خاصی برخوردار است که یک موتور معمولی از آن برخوردار نیست.
سرو موتور در اصل یک مکانیسم حلقه بسته است که بصورت زاویهای و خطی امکان تغییر موقعیت را فراهم میکند.
نحوه کارکرد سروو موتور
معنی اسم این موتور الکتریکی به معنای خدمتکار میباشد که همانطور که گفته شد امکان حرکت خطی و دورانی را میدهد و دارای لختی (اینرسی) پایینی میباشد در نتیجه امکان تغییر سرعت در آنها سریع میباشد.
این سیستم الکترومکانیکی به وسیله کنترل فیدبک و بر اساس جریان و ولتاژ ورودی؛ موقعیت دستگاه، همچنین قدرت، سرعت و گشتاور آن را تغییر میدهد.
اساس عملکرد یک سرو موتور، به سیگنالهای دریافتی که از طریق سیم کنترلی تعبیه شده درآن، به سرو موتور اعمال میگردد، بستگی دارد.
هر سرو موتور، دارای یک شفت (محور) خروجی میباشد که این محور قادر است به واسطه دریافت مجموعهایی از سیگنالهای رمزی، طی یک حرکت زاویهایی، در موقعیت زاویهایی متناسب با سیگنال ورودی قرار بگیرد.
به عبارتی، سروو موتور تنها زمانیکه پالس ورودی فرستاده شده به آن فعال باشد میتواند در مکان زاویهایی منحصر به آن قرار بگیرد و در صورت تغییر پالس ورودی، موقعیت زاویهایی سرو موتور نیز دچار تغییر میشود.
مزایای سرو موتور
سروو موتورها دارای مزایای زیر هستند:
- ایجاد گشتاور بسیار بالا نسبت به سرعت
- دقت بسیار بالا در کنترلر های حلقه بسته
- راندمان بالا تا بیش از ۹۰%
- توان خروجی بسیار بالا نسبت به وزن موتور
معایب سروو موتور
سروو موتورها دارای معایب زیر هستند:
- سرو موتور ها سیستم هشداری جهت پیش بینی ندارند و نیازمند استفاده از مدار کنترل (مدار ایمنی) هستند
- در صورت استفاده بیش از حد توان دچار آسیب های جبران ناپذیر میشوند
- در سرعت های بالا برای انتقال قدرت نیازمند استفاده از گیربکس خورشیدی هستند
- هزینه نصب و متعلقات بطور کلی در سروو موتور ها بیشتر از سایر موتور های پلهای است
انواع سروو موتور
AC همان برق متناوب و DC برق مستقیم میباشد. امروزه در صنعت اغلب سروموتور AC بیشتر مورد توجه بوده و از آن استفاده میشود. علت این امر مزیتهای بسیاری مانند راندمان بالا، اندازه کوچکتر آن نسبت به نوع دیگر، تعمیر و نگه داری آسان، قیمت مناسب و… میباشد. موتورهای DC نیز در مواردی خاص مورد استفاده قرار میگیرند. توجه داشته باشید که نوع دیگری نیز برای تقسیم بندی سرو موتورها وجود دارد که میتوان به معمولی و ترمز دار اشاره کرد.
سرو موتورهای DC نیز به دو دسته جاروبکدار و بدون جاروبک تقسیم می شود. توجه داشته باشید که هر کدام از انواع نام برده شده در این قسمت مزیت ها و معایب مخصوص خود را دارند و نمی توان به طور قطع نوعی را بهتر از انواع دیگر دانست؛ بلکه مطابق با نیاز فرد کاربر باید هر یک از انواع این الکتروموتور را تهیه کرده و مورد استفاده قرار داد.
سروو موتور DC
کار اصلی موتور DC همانند سایر موتورهای الکترومغناطیسی است یعنی مانند آنها با جریان برق مستقیم (DC) کار میکنند. اما در طراحی، ساخت و نحوه کار با یکدیگر متفاوت هستند.
اصول اصلی عملکرد این سرو موتور شبیه موتور های DC معمولی است. سرو موتور های DC عمدتا توسط ولتاژ آرمیچر کنترل میشوند.
آرمیچر در این موتور ها دارای مقاومت زیاد است لذا مشخصه های گشتاور-سرعت این موتور ها خطی بوده و شیب منفی نسبتا زیادی دارند. باید دانست در ماشین های DC نیرو محرکه مغناطیسی (MMF) آرمیچر و mmf مدار تحریک متعامدند، لذا تغییرات پله ای در ولتاژ آرمیچر (جریان ) باعث میگردد در موقعیت یا سرعت رتور تغییر سریع حاصل شود.
روتور های این نوع موتور با طول روتور طولانی و قطرهای کوچکتر طراحی شدهاند. اندازه آنها نسبت به موتورهای معمولی دارای قدرت مشابه بزرگتر است.
سروو موتور AC
سرو موتور های AC همانگونه که از نام شان پیداست با جریان برق متناوب یا همان AC کار میکنند. امروزه در توان های کم از سرو موتور های AC استفاده می شود.
سرو موتور های AC مقاوم تر بوده و اینرسی (لختی) آنها نیز کم است اما باید متذکر شد که سرو موتور های AC غیر خطی هستند و مشخصه های گشتاور-سرعت آنها به خوبی و ایده الی سرو موتور های DC نمی باشد.
گفتنی است که گشتاور سرو موتور های AC از گشتاور سرو موتور های DC با توان مشابه کمتر است. اکثرا موتور الکتریکی های AC که در سیستم های کنترل مورد استفاده قرار میگیرند.
در این موتور ها استاتور حاوی دو سیم پیچی است که در طول محیط استاتور درون شیار ها توزیع و گسترده شدهاند.
سیم پیچ اول، که به سیم پیچ مرجع یا سیم پیچ فاز ثابت معروف است و منبع ولتاژ ثابت متصل میباشد. سیم پیچی دوم، که به سیم پیچ کنترل فاز موسوم میباشد به منبع ولتاژ متغییر Va متصل میشود.
طبقه بندی سروو AC به دو نوع انجام میشود:
سرو موتور ۲ فاز AC
سروو موتور ۳ فاز AC
باید دانست که سروو موتور های AC اساساً موتور های القایی دو فاز هستند اما در طرح و ویژگی هایی با آنها تفاوت دارند.
گروه صنعتی لاین حرکت در سال ۱۳۸۸ در راستای خدمت به صنعت کشور فعالیت خود را آغاز و در بدو شروع با واردات انواع قطعات CNC و اتوماسیون صنعتی جهت فروش به همکاران محترم فعالیت خود را آغاز کرد و از سال ۱۳۹۰ با تاسیس دفتر فروش و خدمات پس از فروش، فروش مستقیم به صنعتگران عزیز را آغاز نموده و موفقیت خود را در زمینه واردات قطعات CNC، ایزی سروو (استپ موتور انکودر دار) و اتوماسیون صنعتی با دریافت چندین نمایندگی متعلق به برندهای آسیایی و اروپایی فعالیت خود را پیش برده و با عنایت خداوند متعال به هدف اصلی خود که خدمت رسانی به صنعتگران محترم داخلی بوده دست یافتهایم.
برچسب ها :استپ موتور ، سرو موتور ، سروو موتور ، لاین حرکت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰